Domov ALPINIZEM 14. Benkotov memorial

14. Benkotov memorial

objavil Tomaž Žekar
78 views

14. Benkotov memorial na Kamniškem sedlu
Ali ti mladinec sploh veš kaj je benko, ja slavni kakavov prah je bil nepogrešljiv del mnogih kuhinj bivše Juge, ko ga je mama iz štacune domov prinesla,smo ga takoj zamešali v mleko in notri kruh nadrobili in je blo, pol pa gas trgat hlače v bližnjo hosto… Ker ste pa nekateri še smrkavi pod nosom, pa vem, da ne veste kdo je benko bil. Kdo je bil Klemen Miklič , otrok iz reklame za benko, kakav v prahu in tako si je prislužil nadimek.
Klemen Miklič – benko, bil je član AO Domžale, od leta 1995 alpinist in od leta 2000 alpinistični inštruktor ter vodnik PZS in nazadnje tudi predsednik PD Domžale. V kamniško postajo GRS je bil leta 2004 sprejet med pripravnike in dve leti za tem opravil vse potrebne izpite za naziv gorskega reševalca. Žal se je leta 2010 smrtno ponesrečil in od takrat se na Kamniškem sedlu organizira memorial njemu v spomin. Tudi letos smo se zbrali in poplezavali v okoliških stenah vetru in megli navkljub. Tveganje. Zakaj? Zato!
Nekateri smo prišli v petek, tekom sobote in v nedeljo zjutraj je potekala delna menjava ekipe. Eni dol, drugi gor, tretji smo vztrajali cel vikend. Malo smo pogrešali boljšo zastopanost veteranske sekcije. Bil je uspešen vikend, za tiste, ki smo bili. Izvisel je edino Jurij, ki je prispel v soboto popoldan, z namenom plezat v nedeljo dopoldan, pa nas je vse že navsezgodaj odplaknilo vreme v dolino. Sonce bo vzšlo in zašlo. Kaj bomo naredili s svetlobo, medtem, ko je tukaj, pa je odvisno od nas. Ljudje, radi se imejmo, pa bo.

Benkotu v slovo in spomin

https://www.gore-ljudje.si/klemenu

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments