Smer Debelakove IV+/IV, 450m v Veliki Mojstrovki

Nebo brez oblačka, senčna lega ob siceršnjih 30+C v dolini in nekaj manj na Vršiču, klasična štirica in prva naveza v smeri je recept za vrhunsko skalno turo. Z že ob 6.10 polnega Vršiča sva bila 19.8.2023 na vstopu na levi strani gruščnate vesine v dobri uri in 15. Plezalniki so ostali v nahrbtniku do prve IV, kamina – nekdo je čez smer hočeš-nočeš moral v čevljih, saj je lepo zložene plezalnike pustil-a na vstopu…

Ker sva v smeri že bila, je bila orientacija lažja, k domačnosti smeri pomaga tudi priprava, prebiranje množice sicer zelo različnih opisov in vtisov iz smeri. Nama je bila ​ponovitev Debelakov​e po​ treh letih super, skala je razen v prvem raztežaju nad prečnico solidna, temperatura ​je bila prijetna za dolge rokave. Zadnji del plezarije od tam naprej do vrha, kjer “vznikneš” iz stene na sonce na vrhu Velike Mojstrovke, pa bi bilo skoraj vredno abzajlati in ga ponoviti kar takoj.

Po dobrih 4 urah sva se poslovila od temačnega in hladnega planiškega prepada in zabave je bilo žal konec. ​(Pogumno) kopanje v Jasni je bilo osvežilno za trenutne vroče dni.

LP, Bojana in Niko

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Kako smo šli po mal miru, pipo smo pa doma pustil

14. Benkotov memorial

Skupna tura v POVČENO

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments