ledno plezanje alpinistične šole

Po Sloveniji sta se razširili dve alarmantni vesti: prva, da v Logarski dolini stoji nekaj slapov in druga še bolj alarmantna, da se bodo prihodnji teden začele spomladanske temperature in bo voda odplaknila ves led. Tako se je ta vikend pod tistimi nekaj zaledenelimi slapovi zbralo vse, kar v Sloveniji vihti “stroje”, za povrh pa še nekaj lednih plezalcev iz Srbije.

Tudi v AO Domžale je završalo in v nedeljo zjutraj je pod zaledenelim Palenkom stalo 12 tečajnikov in tečajnic, inštruktor Urban, “stara kuka” Andrej in nova načelnica Jasna. Kljub gužvi smo se imeli fajn, vsi tečajniki in teajnice so tudi videli vrh slapu in to ne po poti, ampak po različnih lednih linijah. Bila je res “ful gužva”, ampak samih prijetnih ferajnov, ki so bili tam z isto nalogo: da speljejo ledni del alpinistične šole. Fantje in dekleta so izprobali vse načine “štantanja”, uvijanja in izvijanja vijakov, neuspešno skušali izruvati abalakov, kuhali kavo in končali dan v penzionu “Na Razpotju”.

Udeleženci:

Luka Komotar, Vid Felicijan, Franci Stare, Martin Praprotnik, Tina Terčič, Špela Kešnar, Saša Škof, Miha Mikelj, Tomaž Žekar, Gašper Vodlan, Ana Možina, Živa Zavrtanik Žagar. Urban Bolta, Andrej Pečjak in Jasna Pečjak

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments