Krasota nad Krmo

Nad Krmo je nekaj lepih smeri, a verjetno najlepša, vsaj med meni dosegljivimi, je smer Dolar-Kilar-Vavken. V “spletni” literaturi poznana tudi s “šifro” DKV. Že nekaj časa je bila na seznamu želja. Kljukico je dobila preteklo soboto v družbi Roka (AO Rašica).

Že v petek zvečer sva dostopila do Vrtače, t.j. prvega izravnanega travnatega dela pod Pl. Zgornja Krma. Tam nekje sva v družbi celo noč mimo hodečih gornikov preživela noč. Je bilo res fino zatisnit oči na svežem, hladnem zraku. Budilke nisva potrebovala, ptičji kraval in vedno pogostejši mimohodeči so naju že okoli 5. ure predramili. Hiter zajtrk in že sva mlela melišče proti dostopu. Pod steno le za las prehitiva cerkljansko navezo, s katerimi smo si delali družbo skoraj vse do avtomobila.

O plezanju ni kaj dosti za povedati. Kdor je že plezal DKV, ve, da si smer ne zasluži kar tja v en dan naziva “ene najlepših petic v Sloveniji”. Za ostale pa: odlična skala, izredno lepo in pokončno plezanje, zelo opremljena smer. Z eno besedo – uživancija! Kaj več pa povejo tudi slike.

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments