Plate vroče 🥵 Trate

V soboto, 21.5. 2022 smo se odpravili plezat v Trato. V avto smo se nabasali isti štirje plezalski talenti kot smo šli za prvomajske v Paklenico.

Plezanje je bilo v soboto v planu v vsakem primeru, Trato pa smo izbrali zato, ker bi jo naj naslednji dan obiskali naši tečajci. V nedeljo so namreč plezali svoje prve večraztežajke. 💪
Rok Mihovec (AOŽ) in Ana Kern (noben AO 🤣..no mi smo jo kr posvojil) sta splezala Pubeca (5 c, 130 m) in Reynac (5 b, 130 m).
Midva z Matejem pa sva splezala Bambino (5 a, 110 m) in Pubeca (5 c, 130 m).
Vsi smo se strinjali, da so smeri težje glede na napisana ocene. Nekateri deli so navrtani precej narazen (npr. pri Bambini in Pubecu je prvi sveder zanimivo visoko, Pubec pa ima v lažjem raztežaju samo en sveder), možnost za vmesno varovanje pa zaradi plate pride le redko na vrsto. Glede na napisano v vodničku, sem pričakovala svedre skor kot v PCL-ju . Po našem strokovnem mnenju se nam je zdelo, da se lahko tečajce navduši za plezanje na kakšni primernejši lokaciji.
V prvi smeri smo imeli na srečo oblačno vreme, potem pa nas je zakurlo v platah in je pivo pri Jurju še tok bolj pasalo.

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments