Druga tura alpinistične šole in tečaja športnega plezanja

No, pa je končno prišla tako pričakovana druga tura v plezališče, sploh za nas tečajnike športnega plezanja ter alpinistične šole.

Ob štartu, ko smo se zbasali v čim manj avtomobilov, se je risal en res lep sončen spomladanski dan. Združevanje v avtomobile se je izkazalo praktično, ne samo zaradi ekonomskega ter ekološkega vidika, ampak tudi kot dober način spoznavanja soplezalcev. Na izhodišče smo se pripeljali že dobro razpoloženi. Šli smo na izvoz Vransko in potem proti plezališču Čreta.

Hoje od parkirišča do samega plezališča je bilo cca 15 minut, še lažje je šlo, ker je Franci prinesel za vse odličen domač štrudelj. Bravo Franci! Lahko še kdaj. Zasedli smo Tečajniški sektor in imeli velik privilegij, da smo bili tam edini.

Jah nič,… pasove in plezalke gor, gremo v akcijo.

Samo plezališče ponuja precej raznolike smeri, od lažjih do težjih. Prav vsaka je na svoj način in zahtevnost zanimiva, še posebej če jo plezaš prvič in vadiš tako vpenjanje ali pa varovanje na ne tako ravnem pobočju. Super izkušnja. Po preizkušanju moči in tehnike v smeri Za ostarele dame smo prešli tudi na težje smeri. Tisti z izkušnjami so se že od začetka podali v bolj zahtevne smeri. Samo plezališče je na sončni strani in smo se prav veselo martinčkali med plezanjem. Utrjevali smo tudi znanje glede dolžine ostanka vrvi po vpleteni osmici; ne sme biti ne predolga, ne prekratka. In pa da je pri plezanju pomembna tehnika, ne samo mišice. Res je dober občutek, ko splezaš smer, za katero nekje vmes misliš, da bi kar obupal, ob tem zelo koristi pomoč od spodaj.

Vsa pohvala prav vsem našim inštruktorjem plezanja. Najprej že za izbiro lokacije pa seveda za vso pomoč, nasvete in koristne informacije, kar bo zelo prav prišlo za naprej. Pravijo, da se učiš iz izkušenj, no izkusila sem, kaj pomeni, da začetnika prepoznaš po kolenih. Bila je tudi velika doza smeha in zabave, naša skupinica se je bala, da nas bodo še razsedli.

Res smo pošteno izkoristili ta dan in se precej naplezali v več smereh.

Hvala za skuhano turško kavo med pavzo in Tjašine slastne mafine za konec.

Midve se že veseliva naslednje ture in novih znanj.

Ada Bratovž in Špela Dobravec

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments