Prvi vzponi v 2021

Letošnje leto se je za naju z Jasno začelo zelo neobetavno, sploh za Jasno, ki je bila 1.1. še na ventilatorju, premikala je pa lahko le dva prsta na roki. Odlična obravnava na UKC+volja (beri trma)+ščepec sreče, pa sva 30.3. skupaj splezala že prvo večraztežajko in sicer Steber nad Vipavo.

Sredi aprila sva šla poskusno za 3 dni v Paklo in splezala dve smeri, potem pa z našo Majo in Natašo še enkrat tradicionalno pred prvim majem. Z Urbanom in Lano smo opravili prvo “druženje” v tej sezoni in skupaj ob pivu ugotavljali, kako zelo nam to manjka. Bilo je še lepše kot prvo plezanje 🙂 Pridružili so se nam tudi Šteri, pa smo se potem v obliki dolgih vlak-navez pasli po lažjih smereh. Julija in Nejc sta šla tudi v Kačo, mi štirje smo šli pa tačas s fantoma v S.greben. Bila je dobra prilika, da je Jasna prvič po koroni spet plezala v vodstvu, ker pač ni imela druge izbire, naveze šestih celo jaz ne znam voditi.

Ta torek sva izkoristila lepo vreme in šla popoldan spet v Steber nad Vipavo, to je bila Jasnina letošnja oz pokoronska deveta večraztežajna smer.

Še nekaj info o prehodu meje: za na Hrvaško rabiš ali hitri test ali prebolelost do 180 dni ali 2x cepljenje + 14 dni, tudi za otroke nad 7 let. Za nazaj rabiš PCR test ali prebolelost do 180 dni ali 1x cepljenje z Astra zeneco oz 2x z drugimi cepivi + 15 dni, za otroke do 15 let ni treba ničesar. PCR teste delajo v Zadru, treba se je dan prej prijaviti in potem dobiš nek termin sredi dneva, ki ti skrajša plezalni del dneva. Vsa testna mesta so v centru, izvid dobiš v glavnem še isti dan. Vendar pozor, v petek testirajo le do 14h, kar pomeni, da moraš biti na naši meji do nedelje ob 14h, raje prej zaradi čakanja. V Trogirju na letališču testirajo tudi za vikend, pa tudi sicer je testiranje cenejše, samo zgubiš cel dan. Cena PCR testa v Zadru je 800 kun. Najhujši udarec smo doživeli na naši meji, ko sploh niso hoteli pogledati dokumentov od prebolelosti in testiranja. zakaj za vraga je potem Maja hodila v Zadar in plačala 800 kun??? Je pa res, da če testa ne bi imela, bi Murphy naredil svoje in bi končala v karanteni

30.3.2021 Prva “pokoronska” večraztežajka

26.4.2021 “Vlak” v smeri Josipa Debeljaka

Dinko vas pozdravlja

31.12.2020 na intenzivki covid oddelka

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Kako smo šli po mal miru, pipo smo pa doma pustil

14. Benkotov memorial

Skupna tura v POVČENO

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments