Mala Rinka Vzhodna smer

Da  ne  bom  samo  težil.

Včeraj  sva  se   z   A  Stuchlyjem   namenila  plezati  proti   Logarski  dolini.  Izbrala  sva  Malo  Rinko  in  sicer  Vzhodno  smer.

Glede  na  najino  vplezanost  je  bila  to  prava  izbira. Smer  sem  plezal  že  večkrat  vendar  po  levei  varianti   nikoli  pa  po  originalni  .  Tu  sva  doživela  dva  kamena  tuša  ki  sta  mi  napolnila  prostor  med  nahrbtnikom  in  hrbtom .  No  sedaj  razumem  zakaj  je  levi  istop  lepši  saj  tudi  je.  Ta  izkušnja  mi  vseeno  ni  vzela  volje  do  plezanja .

L.P.  Vinko

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andrej Stuchly
2020-08-23 18:53

Včeraj je bil res precejšen naval na to smer. Po tem, ko so se tri naveze premislile in se odpravile v Igličevo ali Szalay-Gerina, sva po nekaj čakanja vstopila kot peta naveza in potem eno navezo tudi prehitela. Ampak predvsem bi rada opozorila na to, da je leva izstopna varianta (čeprav daljša) mnogo lepša. Na vrhu desnega kraka zajede namreč preži precej nevarno melišče, katerega ob izstopu prečiš. Tu se vsak kamen, kateremu se poruši ravnotežje odkotali naravnost v zajedo, direktno na štant pri razcepu – bil sem tam in ni luštno. Smer je pa še vedno lepotica z dobro… Read more »