Dogodivščine posipanega pepela

Obljubim, da ne bom več težil z opisovanjem gorskih prigod na našem spletnem domovanju. Vsaj dokler se sam ne popravim. 😛 Ne glede na to, da je popravilo že v teku, se moram kurativno posut s precej pepela. Kar ni nujno slabo – morda celo dobro, sploh ker ta narašča sorazmerno z gorskim, alpinističnim doživljanjem.

Poročanje o slednjem pričenjam na začetku decembrskega rajanja. Točneje 9. decembra, ko smo se z Mihom in Vesno (železničarska ferajnovka) podali na raziskovanje snežnih razmer na območje Rink. Čez Žmavčarje gor, čez Žmavčarje dol, vmes pa megla, nekaj vetra, malica v bivaku, padec v luknjo, predvsem pa vzponi na vse štiri Rinke. Fino je bilo.T

eden dni za tem smo z Urško in Barbi obiskali Vrtaško Sleme. Udoben dvotisočak na sončni strani Kukove špice. Nekaj snega je bilo, bil je tudi lep dan in bil je okusen zaključek v mojstranškem Kotu. Za regeneracijo je sledil »družinski« ogledni vzpon na Kope. To soboto sledi še en in sicer v družbi članov nekega drugega društvenega odseka.

Prvo ledno vročico med božičnim in novoletnim rajanjem sem nato preživel v Sinjem slapu z Urbanom in v Drugem z Vesno. Nek sobotni bovški večer pa tudi v dvorani bovškega kulturnega hrama, po tem, ko smo se z Urško, Barbi in Urbanom, vrnili iz pohajanja med Briceljkom in Stadorjem. Hladna noč v bavški zimski sobi se je nadaljevala s počasnim jutrom, dopoldne pa z vzponom na Malo Mojstovko. Izjema je bil Urban, ki se je s Prisojnika vrnil s hvalevrednim časom. Nadaljevali smo v Aljaževem hramu.

Drugi dan po slavljenju konca tozemeljskega obrata okoli sonca, naju je z Urško na avtocesti, pobirajoč vrhniško damsko družbo, prehitel Luka. Posledično smo se skupaj odpravili na dodatno loščenje skale v Napoleoniki. Sledil je bleščeč dan.

Nadaljnji posip je predvsem leden. Najprej z vzponom v Miklavževem darilu, kjer sta mi družbo delali, predvsem pa varno na vrvi držali Ana in Vesna. Zatikanju cepinov še ni bilo konca – v družbi tečajcev in ostalih ferajnovskih mačkov in mačk smo se pretegovali v Češenjskem konglomeratu, dan kasneje pa še v (nad)Logarskih zmrznjenih slapičih. Slednje tudi v družbi še druge železničarske družbe.

Fejn se mamo! =)

Popravi objavo
Izbriši objavo

Related posts

Alpinistična in tečaj športnega plezanja 2024

Velika Mojstrovka – Kovinarska smer

Čopov steber

Naroči se na obvestila
Obvesti o
0 Komentarji
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments